Meteen naar de inhoud

Nabestaandencafé Kuria

Nabestaandencafé Kuria
Een plek voor jou en je rouw

Vrijwel iedereen krijgt er wel een keer mee te maken: een dierbare verliezen aan de dood. Zo’n gebeurtenis kan je hele wereld op z’n kop zetten. Alles wat je vroeger zo belangrijk vond, verliest ineens zijn glans of waarde. Na een verlies komt er veel op je af. Er moeten op korte termijn veel praktische zaken worden geregeld. Tijd en ruimte om aan je verdriet toe te komen is er vaak niet.

Rouwen met aandacht
Toch is het belangrijk dat je op een bepaald moment aandacht gaat geven aan jouw proces van rouwen. Zo kun je de gebeurtenis verwerken. Rouwen doet iedereen op zijn eigen manier: de één verwerkt de pijn in stilte, terwijl de ander het liefst alle gevoelens uit. Het is in elk geval belangrijk dat er aandacht voor jou en je rouw is, dat je gehoord en gezien wordt.

Begrip en herkenning
Een plek van aandacht en begrip biedt Kuria in het ‘Nabestaandencafé’. Je bent hier welkom als je ergens heen wilt waar jouw gevoelens, vragen en zorgen herkend worden. In het Nabestaandencafé behandelen we, onder begeleiding van een maatschappelijk werker en in aanwezigheid van een gastspreker en vrijwilligers, onderwerpen als ‘wat is rouw?’, ‘omgaan met reacties uit de omgeving’ en ‘persoonlijke bezittingen, wegdoen of…?’.

Ontmoet andere nabestaanden
Mooi aan het Nabestaandencafé is dat je er mensen treft die begrijpen wat jij doormaakt. Want behalve een informatief deel is er volop ruimte voor ontmoeting met andere nabestaanden. Dat maakt het Nabestaandencafé een veilige plek waar je ervaringen mag delen, herkenning vindt en elkaar sterkt, troost en weer een beetje op weg helpt.

Praktische informatie
Je bent welkom in het Nabestaandencafé van 14.30 uur tot 16.00 uur op:

23-06-2022: Persoonlijke bezittingen, wegdoen of?

Je vindt ons op de 4e etage van Kuria (Valeriusplein 6). Aanmelden is noodzakelijk en kan telefonisch op 020-6790797 en vragen naar Elly Stam. Of via de mail: e.stam@kuria.nl  Wil je vooraf meer weten? Neem dan contact op met Elly Stam via bovenstaand telefoonnummer of mailadres. Zij is aanwezig op dinsdag en vrijdag van 9.00 – 17.00 uur.