Ga naar de inhoud

Buddyzorg

Het bericht dat u ernstig ziek bent, roept misschien veel vragen en zorgen op. Over uw behandeling. Maar ook over de toekomst. Heeft u behoefte aan een luisterend oor? Iemand om af en toe mee te praten? Met een buddy staat u er niet alleen voor.

Met mijn eigen familie praat ik niet snel over mijn pijn. Zij komen meteen met eigen kwalen waar ik niet op zit te wachten. Mijn buddy bied mij wel een luisterend oor. Ook doen we uitjes: we hebben gevaren op het IJ en gaan samen naar de markt. Echt een persoonlijk extraatje!

Een buddy is een persoonlijk maatje

Een buddy is een persoonlijk maatje. Hij of zij is geen hulpverlener. Een buddy is een vrijwilliger die er een tijdje voor u wil zijn. Hij of zij luistert naar wat u bezighoudt en biedt daarnaast ook afleiding. Meestal is dit voor een jaar.

‘We hebben fijne gesprekken. Ook hebben we weleens gefietst en ergens een kopje koffiegedronken. Gewoon het feit dat onze afspraak in mijn agenda staat, is al een prettig idee.’

Samen op stap of even bijpraten

Wat u met de buddy onderneemt, gaat helemaal in overleg. Ook waar u met de buddy over praat, bepaalt u zelf. Er is niets verplicht. De buddy kan elke week even bij u thuiskomen om bij te praten. Of de buddy haalt u op om te wandelen in het park. Of koffie te drinken op een terras.

Kost een buddy geld?

Nee, een buddy kost u niets. Buddy’s van Kuria zijn vrijwilligers. Zij vinden het fijn om voor langere tijd een andere Amsterdammer te ondersteunen. Vanuit Kuria krijgen zij training en begeleiding zodat ze dit werk zo goed mogelijk kunnen doen.

‘Door de bezoeken van mijn buddy komt er weer kleur in mijn leven’

Een buddy aanvragen

Bel Kuria Buddyzorg op 020 679 0797 of stuur een e-mail naar buddy@kuria.nl. Of lees meer over hoe u een buddy aanvraagt.